Начало / Новини

Mинистър Ивайло Московски присъства на откриването на пътен възел „Стара Загора”

15 октомври 2011 A+AA-
Mинистър Ивайло Московски присъства на откриването на пътен възел „Стара Загора”

На 14.10.2011 г., министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма "Транспорт" Ивайло Московски присъства на откриването на новоизградения пътен възел "Стара Загора" км 210+550 АМ "Тракия". На събитието взеха участие еврокомисарят по регионална политика Йоханес Хаан, министър-председателят на Република България Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, инж. Лазар Лазаров, председател на УС на АПИ и Зинаида Златанова, ръководител на представителството на ЕК за България.

Еврокомисарят Хаан посочи, че изграждането на проекти като АМ "Тракия" и софийското метро са най-добри примери за това какво се случва в новите страни-членки и умението им да управляват големи инфраструктурни  проекти. През следващия програмен период ще бъде  отделен значителен ресурс за транспортна инфраструктура.

Пътният възел е изграден и предаден 8 месеца предсрочно.

Проектът "Доизграждане на АМ "Тракия" ЛОТ 2, 3 и 4" се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС чрез Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. 

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...