Начало / Новини

Министър Ивайло Московски даде старт на проекта за строителство и рехабилитация на пътя Кърджали-Подкова

1 септември 2011 A+AA-
Министър Ивайло Московски даде старт на проекта за строителство и рехабилитация на пътя Кърджали-Подкова

Днес, 1 септември 2011 г.,  Премиерът Бойко Борисов и министрите Ивайло Московски и Росен Плевнелиев дадоха старт на проекта за строителство и рехабилитация на пътя Кърджали-Подкова.
Общата дължина на отсечката е 34,1 км, от които 26,6 км ще бъдат ново строителство, а 7,5 км - рехабилитация на съществуващия път.
Договорът за строителство с ДЗЗД „Кърджали-Подкова" е за приблизително 32 млн. лв. без ДДС. Надзорът е поверен на ДЗЗД „Инфраструктура - Магистрални пътища" и е на стойност 189 хил. лв. без ДДС. Срокът за завършване на отсечката е 25 месеца.
Проектът се изпълнява по Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. 80% от средствата са осигурени от Кохезионния фонд на ЕС, a oстаналите са от национално съфинансиране.

Снимки от събитието можете да намерите тук:

1_01.jpg1_02.jpg1_03.jpg04.jpg06.jpg07.jpg

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...