Начало / Новини

В АПИ бяха подписани договорите за надзор и строителство на проекта „КЪРДЖАЛИ – ПОДКОВА”

30 август 2011 A+AA-

Днес, 30 август 2011 г., в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" бяха подписани двата договора - за надзора и за строителството на проекта "Път Е-85 (I-5) "КЪРДЖАЛИ - ПОДКОВА".
Пътят е част от международен път Е-85 и на 18 май тази година Министерският съвет прие решение, с което го обяви за обект с национално значение и национален обект. Общата дължина на отсечката е 34,1 км, от които 26,6 км ново строителство и 7,5 км рехабилитация на съществуващия Път I-5.
Официалната церемония за началото на строителството се планира да се проведе на 1 септември 2011 г. от 10.30 ч. при разклона за Джебел посока от Кърджали към Подкова. /приблизително на 5 км от изхода на гр. Кърджали посока Джебел /Подкова/.
Проектът „Кърджали-Подкова" ще бъде съфинансиран от Кохезионния фонд на ЕС чрез
Оперативна програма "Транспорт" 2007- 2013 г. по приоритетна ос 2 "Развитие на пътната инфраструктура по Транс-европейските и основните национални транспортни оси".

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...