Начало / Новини

Стартира строителството на ЛОТ 1 от АМ “Марица”

2 август 2011 A+AA-

Днес, 2 август 2011 г., от 12.00 часа, министър-председателят на Република България Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура Сергей Михалев и посланикът на Италия в България Н.Пр. Стефано Бенацо ще направят първа копка на Лот 1 от автомагистрала „Марица".
Събитието ще се състои на АМ "Марица" 5-ти километър, (след изхода от АМ "Тракия", втората отбивка вдясно след бензиностанцията на OMV, посока Чирпан).
Общата дължина на Лот 1 Оризово - Димитровград е 31,4 км (от км 5+000 до км 36+400). Срокът на изпълнение на участъка е 25 месеца.
Изпълнител на строително-монтажните работи на съоръжението е "Кооператива Муратория Чементисти - Чи Ем Чи Ди, Равена". Строителният надзор ще се извършва от Обединение " Т7/СИНК", гр. Пловдив.
ЛОТ 1 на АМ „Марица" ще се финансира по Оперативна програма „Транспорт" (2007-2013 г.), съфинансирана от Кохезионния фонд на ЕС.
По трасето от Оризово до Димитровград се предвижда да бъдат изградени четири  паркинга,  десет пътни надлеза, три подлеза и четири моста. Ще бъдат построени и пет селскостопански подлеза за обслужване на "черни" пътища.
Автомагистрала "Марица" е част от Общоевропейски коридор № 4 "Дрезден - Будапеща - София - Истанбул" и част от Трансевропейската магистрала "Север - Юг", свързваща страните на Източна и Централна Европа с Близкия изток и Азия. През автомагистралата преминава и пътния трафик за Гърция при пътен възел Ново село.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...