Начало / Новини

Подписаха договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за Автомагистрала „Тракия”

23 април 2010 A+AA-

Управляващият орган на ОП „Транспорт" и бенефициентът Агенция „Пътна инфраструктура" подписаха днес договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект „Доизграждане на автомагистрала „Тракия", Лотове 2, 3 и 4".

Договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ се сключва в изпълнение на Решение на Министерски съвет № 226 от 23 април 2010г., с което се дава съгласие Управляващият орган на Оперативна програма „Транспорт" да сключи договора преди окончателното одобрение на проекта от Европейската комисия.

Договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ е на стойност 699 648 287,32 лева, като тя се отпуска единствено за приемливите разходи за проекта. Срокът на договора е до 13.12.2013 г.

Съгласно процедурите за оценка на големи инфраструктурни проекти, на стойност над 50 милиона евро, проектът трябва да бъде изпратен в Европейската комисия за окончателна оценка.

Междувременно в Агенция „Пътна инфраструктура" изпълнителният директор на агенцията Божидар Йотов и Цветан Цонев от Обединение „Магистрала Трейс" подписаха договора за строителството на Лот 2 на АМ „Тракия". Стойността на договора за изграждане на близо 32 километровата отсечка от Стара Загора до Нова Загора е 137 868 000 лева (с включен ДДС), а срокът за изпълнение - 25 месеца.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...