Начало / Новини

Официален старт на тунелопробивната машина по проекта за разширение на метрото в гр. София

5 април 2010 A+AA-

На 6 април 2010 г. (вторник) от 12.00 ч. официално ще бъде даден старт на уникалната тунелопробивна машина „София", произведена от немската фирма „Херенкнехт". Събитието ще се състои на страртовата шахта до Пътен възел „Надежда".

Очаква се събитието да бъде уважено от министър-председателя на Република България Бойко Борисов, кмета на гр. София Йорданка Фандъкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков, министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, изпълнителния директор на „Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев, председателя на Управителния съвет на „Доуш Иншаат Ве Тиджарет" АД Гьонюл Талу, председателя на Управителния съвет на „Херенкнехт" АД Мартин Херенкнехт и други официални лица.

Машината е изработена специално за проекта за разширение на метрото в гр. София, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...