Начало / Новини

Сътрудничеството с местната власт при усвояването на еврофондовете бе обсъдено на работна среща в МТИТС

16 март 2010 A+AA-
Сътрудничеството с местната власт при усвояването на еврофондовете бе обсъдено на работна среща в МТИТС

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков се срещна с представители на общини, на чиито територии се реализират инфраструктурни проекти по ОП „Транспорт".

По време на срещата бяха обсъдени стъпките, които трябва да бъдат предприети, за да стане процесът на усвояване на средствата от еврофондовете по-ефективен. Министър Цветков призова представителите на общините да оказват съдействие и да спазват установените срокове при отчуждителни процедури. Инфраструктурните проектите, които се реализират по ОП "Транспорт", са от национално значение, затова е толкова важно да ги изпълняваме в срок, подчерта Александър Цветков.  От своя страна представителите на общините се ангажираха да съдействат за завършване на проектите в предвидените срокове.

В обсъждането участва и заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, експерти от МТИТС и НК „Железопътна инфраструктура". Присъстваха представители на общините Димитровград, Харманли, Симеоновград, Хасково, Свиленград, Садово, Елин Пелин, Септември, Видин и др.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...