Начало / Новини

Оперативна програма „Транспорт” получи положителна оценка на съответствието

10 февруари 2010 A+AA-
Оперативна програма „Транспорт” получи положителна оценка на съответствието

Европейската комисия официално даде положителна оценка на съответствието на системите за управление и контрол на Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков обясни на пресконференция в Министерски съвет, че положителната оценка, дадена от Брюксел показва, че са изградени надеждните системи за контрол и управление на ОП „Транспорт".

След одобрение на съответствието, оперативна програма „Транспорт" може да разполага с целия си предвиден бюджет, в размер на близо 2 милиарда евро.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...