Начало / Новини

Забранява се влизането на пътни превозни средства по бул. „Мария Луиза”

20 януари 2010 A+AA-

Строителните работи на метростанция 7 „Лъвов мост", налагат следните промени:

От 08.00 часа на 17.01.2010 г. до 24.00 часа на 31.12.2011 г. се забранява влизането на пътни превозни средства както следва:

-в крайна дясна лента на бул. „Княгиня Мария Луиза" в посока Централна гара между входа за паркинга пред обредна зала „Сердика" и ул. „Козлодуй";

- в крайна дясна лента на бул. „Княгиня Мария Луиза" в посока бул. „Сливница" между ул. „Козлодуй" и бул. „Сливница";

- в източното локално платно на бул. „Княгиня Мария Луиза" между входа за паркинга пред обредна зала „Сердика";

- в западното локално платно на бул. „Княгиня Мария Луиза" в посока бул. „Сливница" между ул. „Козлодуй" и бул. „Сливница", като се осигури лента за движение от 3.50 м за транспортен достъп до входовете на живущите и работещите при необходимост.

За същия период се закрива паркингът за почасово платено паркиране „синя зона" в западното локално платно на бул. „Княгиня Мария Луиза" между ул. „Козлодуй" и бул. „Сливница" и съществуващите места „служебен абонамент" се изместват в източното локално платно на 36 м. преди ул. „Козлодуй".

Метростанция 7 „Лъвов мост" е част от „Проекта за разширение на метрото в София, участък: „Пътен възел Надежда - Централна ж.п. гара - пл. Св. Неделя - НДК - бул. Черни връх", който се съфинансира чрез Оперативна програма „Транспорт" от Европейския фонд за регионално развитие.

Изпълнителят на Обособена позиция 2 на проектa - „Доуш Иншаат Ве Тиджарет" ще изпълни задълженията си за реализацията на временната организация на движение.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...