Начало / Новини

Клуб „Млад журналист” на гости на МТИТС

11 декември 2009 A+AA-
Клуб „Млад журналист” на гости на МТИТС

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията днес беше домакин на среща с ученици от клуб „Млад журналист" от 20-то ОУ „Тодор Минков" - София. Децата се запознаха с работата на пресцентъра, като проявиха интерес към подходите и начините за поднасяне на новините и работата с медиите.

Най-голямо впечатление на младите журналисти направиха он-лайн анкетите, публикувани на интернет страницата на министерството, както и кампанията за безопасност на движението по пътищата.

Особен интерес предизвика дискусията за избор на символи, които да бъдат използвани за националния домейн на кирилица и информацията, публикувана на сайта на Оперативна програма „Транспорт" за новата машина, с която ще се копае тунела за метрото в центъра на София.

По време на срещата учениците представиха своя вестник „Звънче", както и идеите си за неговото развитие.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...