Начало / Новини

Приемане на уникална тунелопробивна машина по проекта за софийското метро

7 декември 2009 A+AA-

На 8-ми декември 2009 г. в завода на производителя „Херенкнехт" в Шванау, Германия, ще се състои приемане на тунелопробивната машина, с която ще бъде прокопан участък от 2-ри диаметър: „Пътен възел Надежда - бул. Патриарх Евтимий".

Машината е изработена по специално задание в изпълнение на проекта за разширение на метрото в гр. София, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г.

Тунелопробивната машина е от категорията „големи щитови комплекси" - с диаметър 9,5 метра и тежи 1600 тона. От този тип машини се произвеждат едва по няколко на година.С помощта на машината ще бъде прокопан тунелът под булевардите „Мария Луиза"  и „Витоша", без да се засягат сградите в съседство.

 

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...