Начало / Новини

Представяне на проекта за метростанция „Джеймс Баучер”

25 ноември 2009 A+AA-

 Днес 25-ти ноември от 16.00 ч. при Главния архитект на гр. София Петър Диков и Кмета на Община „Лозенец" Прошко Прошков ще се проведе среща с инициативния комитет от граждани и работещи в кв. „Лозенец". Срещата е организирана съвместно с „Метрополитен" ЕАД, като поводът са представените искания от инициативния комитет на кв. „Лозенец" при строежа на метрото да бъде намален броят на засяганите дървета, преместваеми търговски обекти (павилиони), както и избягване на цялостното спиране на движението по бул. „Черни връх".

Експерти от „Метрополитен" ЕАД ще представят методите, сроковете и етапите на строителство на Софийското метро, линия 2, участък между метростанция 11-II («Джеймс Баучер») и ул. „Елин връх", част от участъка „Пътен възел Надежда - Централна ж.п. гара - пл. Св. Неделя - НДК - бул. Черни връх", финансиран чрез Оперативна програма „Транспорт" от Европейски фонд за регионално развитие.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...