Начало / Новини

Комитетът за наблюдение на ОП “Транспорт” одобри Индикативната годишна работна програма на ОП „Транспорт” за 2010 г.

25 ноември 2009 A+AA-
Комитетът за наблюдение на ОП “Транспорт” одобри Индикативната годишна работна програма на ОП „Транспорт” за 2010 г.

На седмото си редовно заседание, което се проведе на 24 ноември 2009 г., Комитетът за наблюдение прие Индикативната годишна работна програма ОП „Транспорт" за 2010 г. Заседанието беше открито и ръководено от г-н Ивайло Московски, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Според приетата работна програма се очаква за първото полугодие на 2010 г. да бъдат подготвени и подадени апликационни форми по следните проекти: проектиране на ж.п. линията Видин - София; модернизация на участъци от ж.п. линията София - Пловдив; подновяване на ж.п. инфраструктурата по линията Пловдив -Бургас; доизграждане на автомагистрала „Тракия"; строителство на интермодален терминал в град София. Общата индикативна стойност на посочените проекти е над 955 млн. евро, което представлява около половината от заложения бюджет по ОП „Транспорт" за настоящия програмен период.

Присъстващите обсъдиха текущия напредък по проектите, предвидени за финансиране по оперативната програма, както и забавянето на подготовката на някои от тях . Заместник-министър Московски запозна представителите на Европейската комисия с всички предприети от МТИТС мерки за преодоляване на възникналите проблеми и изрази увереност, че тези действия скоро ще дадат резултати.

Участие в заседанието взеха Димитър Савов - ръководител на Управляващия орган на ОП „Транспорт" 2007-2013 г., Йерон Ван Ол и Жолт Тошеги от Генерална дирекция „Регионална политика", Йоанис Гевелис от Генерална дирекция „Транспорт и енергетика", Александър Александров и Паскуале Стафини от инициативата „Джаспърс", представители на Управляващия орган на ОПТ, както и на бенефициентите на ОПТ.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...