Начало / Новини

Уведомление за инвестиционно намерение за строителство на интермодален терминал в гр. София

15 юни 2009 A+AA-

Управляващият орган на Оперативна програма „Транспорт" изпрати до Министерството на околната среда и водите, до Столична община и до Район „Слатина" Уведомление за инвестиционно намерение за строителство на интермодален терминал в гр. София.

Изграждането на интермодален терминал в гр. София е обявено за обект с национално значение, с решение № 831 от 5 декември 2006 г. на Министерски съвет. Строителството на терминала е предвидено за финансиране от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. Този терминал е от изключително значение не само за логистичната и инфраструктурна система на столицата, но и за оптимизиране на транспортните решения в страна.

Целият документ можете да изтеглите оттук.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...