Начало / Новини

Перспективите в развитието на ОП „Транспорт” ще бъдат представени на пресконференция

11 юни 2009 A+AA-

На 12 юни 2009 г. (петък) от 10 ч., на пресконференция в Гранитна зала на Министерски съвет ще бъдат представени анализ на изпълнението и перспективите за развитие на Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г.

Целта на пресконференцията е да се разяснят взетите на 8 и 9-ти юни 2009 г. от Комитета за наблюдение на програмата решения за разширение на списъка от приоритетни проекти, предвидени за финансиране от Оперативна програма „Транспорт". С гласуваните решения Комитетът за наблюдение одобри включването на доизграждането на АМ „Тракия" (лотове 2, 3 и 4), както и два проекта от железопътния сектор - Рехабилитация на железопътната инфраструктура по железопътната линия Пловдив-Бургас" и проект „Модернизация на жп линията София-Драгоман".

В пресконференцията участие ще вземат министърът на транспорта Петър Мутафчиев, заместник-министърът на транспорта Весела Господинова, ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт" Нели Йорданова и представители на бенефициентите.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...