Начало / Новини

Министър Данаил Папазов инспектира новостроящата се част от АМ „Струма“

24 април 2014 A+AA-
Министър Данаил Папазов инспектира новостроящата се част от АМ „Струма“

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов направи днес работна инспекция на новостроящата се част от АМ „Струма“. В проверката участваха и заместник-министър Петър Киров, експерти от Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт“, на бенефициента и др.

Министър Данаил Папазов инспектира единият (от общо два) тунела, които се изграждат в рамките на лот 2 (Дупница – Благоевград). Проверката установи, че вече са положени и първите пластове асфалт на един от обектите от трасето – в близост до пътен възел Бобошево. Констатирано бе, че изпълнителят работи с добри темпове. Очаква се приключването на археологическите проучвания по част от обектите, за да може строителството да обхване цялото трасе. В тази връзка министър Папазов проведе среща с археолози, които работят по проекта. Те се ангажираха, че ще направят всичко възможно за приключване на проучванията в най-кратки срокове, за да освободят цялото трасе на строителите.

По време на инспекцията на лот 4 (Сандански – Кулата) министър Данаил Папазов подчерта, че очаква по-голяма активизация от строителя по време на летните месеци. По думите му трябва да се направи всичко възможно за приключване на строителството в най-кратки срокове. „Със започването на летните месеци се активизира движението посока от и до Гърция, затова трябва да се осигури бързо и удобно придвижване“, допълни министър Папазов.

Изпълнител на лот 2 е Консорциум „Струма-Лот 2“, а стойността на договора за строителство е близо 359 млн. лв. с ДДС. По лот 4 „Сандански – Кулата“ изпълнител е „Актор” АСД“, като договорът възлиза на над 67 млн. лв. с ДДС.

photo1.jpg  photo__3_.jpg 

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...