Начало / Новини

Зам.-министър Петър Киров: ЕК одобри проекта за Западната дъга на Софийския околовръстен път

11 април 2014 A+AA-
Зам.-министър Петър Киров: ЕК одобри проекта за Западната дъга на Софийския околовръстен път

„Европейската комисия ни изпрати днес официалното си решение, с което одобрява апликационната форма на проекта за изграждане на Западната дъга на Софийския околовръстен път“, съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров. По думите му обектът се финансира от Кохезионния фонд на ЕС чрез Оперативна програма „Транспорт“.

„Цялата дължина на трасето е около 8.5 км“, каза Петър Киров. Проектът започва от сегашната пресечна точка на Околовръстния път на София с АМ „Люлин“ и завършва след бъдещата връзка със Северна скоростна тангента и автомагистрала "София - Калотина". „Предвижда се основната част на новия път да има три ленти във всяка посока на движение“, допълни заместник-министърът.

Проектът се изпълнява по ос 2 „Развитие на пътната инфраструктура по Транс-европейските и основните национални транспортни оси” на ОП „Транспорт”. За неговото изпълнение към момента е предоставена безвъзмездна финансова помощ в размер на 44 803 076 лв., от които от Кохезионния фонд на ЕС са 35 842 461 лв. Обектът е разделен на два участъка, като първият е в процес на изпълнение и е достигнал физически напредък от над 40%.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...