ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Стартира рехабилитацията на жп отсечката от Скутаре до Оризово

30 август 2017 A+AA-
Стартира рехабилитацията на жп отсечката от Скутаре до Оризово

Рехабилитацията на железопътен участък Скутаре-Оризово е част от втората фаза на проект „Рехабилитация на железопътната инфраструктура по жп линията Пловдив-Бургас“, финансиран от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

Инвестираме 70 милиона лева за цялостната рехабилитация на 26-километровата жп отсечка от Скутаре до Оризово. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев по време на първата копка на участъка. По думите му, строителните дейности трябва да приключат до началото на 2019 г., след което по това направление влаковете ще могат да се движат със скорост между 130 и 160 км/ч. Той заяви още, че жп гарата в Белозем също ще бъде модернизирана в рамките на година и половина.

Договорените средства по оста за железопътни проекти в новия програмен период на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ са близо 64 млн. лева. Във финален етап на одобрение са още 2 големи железопътни проекта.

Визуализация на проект за модернизация на жп отсечката "Оризово – Михайлово", също част от проект "Рехабилитация на железопътната линия Пловдив – Бургас, Фаза 2", можете да видите тук: