ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

На 14 септември ще бъде открита Западната дъга на Софийския околовръстен път

25 август 2016 A+AA-

На 14 септември ще бъде открит и последният участък от Западната дъга на Софийския околовръстен път. Това стана ясно след днешната инспекция на обекта, в която участваха министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, представители на Управляващия орган на ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ и на изпълнителя на проекта.

Строителството на втория участък, с дължина 5,3 км, стартира през октомври 2015 г. със средства от ОП „Транспорт“ 2007-2013 г. След приключването на програмния период в края на 2015 г. незавършените дейности бяха прехвърлени за финансиране от новата ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“. По този начин изграждането на целия втори участък от Западната дъга се осъществява с европейско финансиране. Общата стойност на отпуснатите средства от двете програми за Участък 2 е в размер на 115 млн. лв.

Западната дъга на Софийския околовръстен път е продължение на автомагистрала „Люлин" и е част от коридор №4 на трансевропейската транспортна мрежа. Направлението е стратегическо, както за трафика, преминаващ през София, така и за транзитния трафик в страната.

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...