ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Пусната в експлоатация е новата метростанция "Витоша"

20 юли 2016 A+AA-

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски връчи днес на директора на „Метрополитен“ ЕАД Стоян Братоев разрешение за ползване на новата станция „Витоша“. Министър Московски участва в официалната церемония по откриването на нов участък от 1,3 км на подземната железница и нова спирка на метрото на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Сребърна“.

„Този проект е доказателство за доброто сътрудничество между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Столична община“, каза по време на откриването министър Московски. По думите му, финансовата обосновка на проекта и разделянето му на два етапа е било доста сложно. Участъкът е изграден със средства от старата и новата Оперативна програма в транспорта на обща стойност 21 млн. евро.

Лентата за откриване на метростанция „Витоша“ бе прерязана от министър-председателя Бойко Борисов, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, кмета на София Йорданка Фандъкова, ръководителя на Представителството на ЕК в България Огнян Златев и изпълнителния директор на „Метрополитен“ ЕАД Стоян Братоев. В церемонията участваха още министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на културата Вежди Рашидов, народни представители.

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...