ПроектиМедииКонтактиОперативна програма "ТРАНСПОРТ" 2007-2013

Начало / Новини

Стартира модернизацията на жп участъка Пазарджик - Стамболийски

20 януари 2014 A+AA-
Стартира модернизацията на жп участъка Пазарджик - Стамболийски

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще даде старт на строителството на железопътния участък Пазарджик – Стамболийски.

Събитието ще се проведе утре, 21 януари 2014 г. от 11.00 часа на жп гара Стамболийски.

Позиция 2: „Модернизация на железопътната отсечка Пазарджик – Стамболийски“ е част от проекта "Модернизация на железопътния участък Септември – Пловдив", който се осъществява със средства по Оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г. Стойността на договора за изграждането на жп участъка Пазарджик – Стамболийски е близо 66 млн. лв. с ДДС. След завършването на обекта влаковете по трасето ще могат да се движат със 160 км/ч.

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...