Начало / Новини

Премиерът Марин Райков и министър Кристиан Кръстев ще открият жп линията Свиленград – турска граница

7 май 2013 A+AA-
Премиерът Марин Райков и министър Кристиан Кръстев ще открият жп линията Свиленград – турска граница

Служебният министър-председател на Република България Марин Райков и служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев ще открият в Деня на Европа – 9 май, първият изцяло завършен железопътен проект, финансиран по Оперативна програма „Транспорт” – жп линията Свиленград – турска граница.

Събитието ще се състои на перона при ГКПП „Капитан Андреево”, като молим желаещите да присъстват на церемонията да бъдат в 13:00 часа на жп гарата в гр. Свиленград, откъдето ще се пътува с влак до граничния пункт.

Стойността на договора за строителство е близо 70 млн. лв., а новоизграденото трасе е изцяло електрифицирано и позволява скорости от 160 км/час. В рамките на проекта бе изграден уникален железопътен мост над река Марица с обща дължина над 433 метра и ширина от близо 8 метра.

Проект „Електрификация и реконструкция на железопътната линия Свиленград – турска граница” е реализиран със съфинансиране от Кохезионния фонд на Европейския съюз, чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013. Бенефициент по проекта е Национална компания „Железопътна инфраструктура”.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...