Начало / Новини

Стартира открита процедура за „Оценка на съответствието и строителен надзор за проект „Рехабилитация на гаров комплекс жп гара Бургас, пътническа”

23 април 2013 A+AA-
Стартира открита процедура за „Оценка на съответствието и строителен надзор за проект „Рехабилитация на гаров комплекс жп гара Бургас, пътническа”

На 22.04.2013 г. стартира открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Оценка на съответствието и строителен надзор за проект „Рехабилитация на гаров комплекс жп гара Бургас, пътническа”. Тръжната документация може да бъде закупена в сградата на Държавно предприятие „Национална компания “Железопътна инфраструктура”(ДП НКЖИ) всеки работен ден до 27.05.2013 г. включително. Срокът за подаване на оферти е до 06.06.2013 г.

Рехабилитацията на гаров комплекс жп гара Бургас пътническа се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013.

Проект „Рехабилитация на гаров комплекс жп гара Бургас, пътническа”, е изцяло синхронизиран с плановете на община Бургас за развитието на цялата зона в града, като зона за обществено ползване и „отваряне” на града към морето. Гара Бургас е паметник на културата.
С проекта се цели пълно архитектурно обновяване на приемната сграда и гаровия комплекс при използване на висококачествени, енергоефективни съвременни материали и технологии. Чрез реализацията на проекта ще бъде осигурена достъпна среда за хора с намалена подвижност, в съответствие с всички европейски изисквания.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...