Начало / Новини

Откриване на новоизграденият участък „ж.к. Младост І – ж.к. Младост ІІІ – бул. Цариградско шосе” от софийското метро

25 април 2012 A+AA-

Новоизграденият участък  „ж.к. Младост І - ж.к. Младост ІІІ - бул. Цариградско шосе" от софийското метро ще бъде открит днес в 15.00 ч. Откриването ще се състои пред сградата на Интер Експо Център на Цариградско шосе.

На официалното събитие ще присъстват министър-председателят на Република България Бойко Борисов, председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой, министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, кметът на София Йорданка Фандъкова, директорът на „Метрополитен" ЕАД инж. Стоян Братоев, депутати и представители на Европейската комисия.

Етап II - Лот 2, участък „ж.к.Младост І - ж.к.Младост ІІІ - бул.Цариградско шосе" от първи метродиаметър на метрото в София, е с обща дължина 2.4 км, включва 2 метростанции и буферен паркинг с 1 300 паркоместа. Финансира се чрез Оперативна програма „Транспорт" с безвъзмездна финансова помощ от Кохезионния фонд, с местно съфинансиране от Националния фонд заем на Столична община от Европейската инвестиционна банка.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...