Начало / Новини

Представители на ЕК проверяват жп линията Пловдив-Свиленград

27 януари 2012 A+AA-

Днес, заместник-ръководителят на отдела за България в Главна дирекция "Регионална политика" на Европейската комисия Карстен Расмусен, заедно с представители на Комисията, експерти от Управляващия орган в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и представители на Национала компания „Железопътна инфраструктура",  ще извършат проверка на изградения участък по жп линията Пловдив - Свиленград.

Те ще направят тестово пътуване по жп участъка и гарите по маршрута от Димитровград до жп гара Крумово. Целта на пътуването е да се изпробва трасето и контактната мрежа за скорости до 160 км./ч. По време на проверката ще се спре на гарите Караджалово и Катуница.

Проектът „Реконструкция и електрификация на жп линията Пловдив - Свиленград - турска/гръцка граници" е най-големият инфраструктурен проект на Национална компания „Железопътна инфраструктура" и е с мостово финансиране - от програма ИСПА към Оперативна програма "Транспорт". Той предвижда реконструкция на една от най-старите жп-линии в България. С реализирането му ще бъде завишена скоростта на пътническите влакове до 160 км/ч и 120 км/ч за товарни влакове.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...