Начало / Новини

Инспектиране на изпълнението на проекта за разширение на метрото в София

25 януари 2012 A+AA-

На 25 януари от 13:00 ч. ще се проведе инспекция по изпълнението на строителната програма  за реализация на „Проекта за разширение на метрото в София",  включен в Оперативна програма "Транспорт". На инспекцията ще присъстват премиерът Бойко Борисов, министрите Ивайло Московски, Томислав Дончев, Лиляна Павлова, кметът на столицата г-жа Йорданка Фандъкова, изпълнителния директор на Метрополитен ЕАД инж. Стоян Братоев, представители на Дирекцията по регионална политика на Европейската комисия и на Джаспърс.

В ОП "Транспорт" с местно съфинансиране са включени три участъка от  метрото, обособени в два етапа на Проекта за разширение на метрото в София. Етап І включва централното трасе от втория метродиаметър: „Надлез Надежда - Централна ж.п.гара -„Лъвов мост"- пл. „Св.Неделя" - НДК - бул. "Черни връх", финансиран с безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие в размер на 157 млн.евро и с местно съфинансиране. Етап ІІ включва два лота: Лот 1-участък „ж.к.Обеля - ж.к.Надежда - Надлез Надежда" от втори метродиаметър и Лот 2- участък „ж.к.Младост І - ж.к.Младост ІІІ - бул.Цариградско шосе" от първи метродиаметър, финансирани с безвъзмездна финансова помощ от Кохезионния фонд в размер на 200 млн.евро с местно съфинансиране чрез заем от ЕИБ.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...