Начало / Новини

Правителството одобри сключването на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Държавно предприятие "Национална компания железопътна инфраструктура"

28 декември 2011 A+AA-

Със свое решение кабинетът даде съгласие Управляващият орган на Оперативна програма „Транспорт" да подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Държавно предприятие "Национална компания железопътна инфраструктура".
С решението се предвижда Управляващият орган на Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията да подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на „Национална компания „Железопътна инфраструктура" за изпълнението на дейностите по проект „Електрификация и реконструкция на железопътната линия Пловдив - Свиленград по коридори IV и IX, фаза 2: Първомай - Свиленград" преди окончателното одобряване на проекта от Европейската комисия при условията на договаряне над бюджета на приоритетна ос 1 „Развитие на железопътната инфраструктура по Транс- европейските и основните национални транспортни оси ".
Решението предвижда финансовите средства в размер на 281 млн.лв. за реализирането на проекта да бъдат осигурени от недоговорен ресурс от Кохезионен фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г. и/или от други оперативни програми.
В случай на невъзможност това да се случи в пълния необходим размер, разликата в средствата трябва да бъде осигурена от държавния бюджет.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...