Начало / Новини

Министър Ивайло Московски присъства на откриването на Ломско шосе

27 юни 2011 A+AA-
Министър Ивайло Московски присъства на откриването на Ломско шосе

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов, заедно  с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски откриха днес реконструирания участък от бул. „Ломско шосе" (от ул. „Бели Дунав" до ул. „Хан Кубрат"). На събитието присъстваха кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, изпълнителният директор на „Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев и др.

Участъкът от булеварда е подобект от строителството, свързано с изграждането на от етап II на проекта за разширение на метрото в София. Министър Ивайло Московски поздрави изпълнителя за добре свършената работа и пожела това добро темпо на работа да се запази.

По време на откриването премиерът Бойко Борисов подчерта, че през април месец догодина над 400 000 души ще ползват софийското метро. По думите му булевардът и кварталът са типичен пример за положителните неща, които се случват в България през последните години.

Благодаря на всички, които са имали търпението да изчакат откриването на един от най-хубавите булеварди в София, изграден по всички изисквания, каза Йорданка Фандъкова по време на откриването.Пътните платна са с по три ленти в двете посоки - по две ленти за движение във всяка посока, една крайна лента за паркиране и обособена велосипедна алея. Стойността на изградения участък от булеварда и съпътстващата го инженерна инфраструктура възлиза на 3,6 млн. лв. Финансирането се осъществява съвместно от Оперативна програма „Транспорт" - 80 % и национално съфинансиране - 20 %.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...