Начало / Новини

СЕРТИФИЦИРАЩИЯТ ОРГАН ЗАЯВИ 40 МЛН. ЕВРО ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ОТ БРЮКСЕЛ ПО ОП „ТРАНСПОРТ”

22 юни 2011 A+AA-

След предсрочно изпълнение на всички контролни дейности, Сертифициращият орган в Министерство на финансите изпрати заявления до Европейската комисия за междинни плащания по Оперативна програма „Транспорт" на обща стойност 40 млн. евро.
Извършените разходи, включени за възстановяване, са по стратегическите проекти "Доизграждане на автомагистрала "Тракия", Лотове 2, 3 и 4", "Проект за разширения на метрото в София: Етап II Лот 1 "Обеля - Надежда" и Лот 2 "Младост I - Цариградско шосе", „Разширение на метрото в София, І Етап - „Пътен възел „Надежда"- Централна ж.п. гара - пл. „Света Неделя" - бул. „Черни връх" и др.
Очаква се ЕК да възстанови заявените средства по ОПТ до един месец. Заявените средства, заедно с кореспондиращите бюджетни средства ще бъдат предоставени незабавно на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за извършване на плащания по проекти по Оперативна програма „Транспорт".
Ускореният паричен поток гарантира значителен по размер свеж финансов ресурс за бенефициентите по програмата и ще подпомогне успешното изпълнение на проектите в този ключов сектор, отговорен за провеждане на държавната политика в сферата на транспорта.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...