Начало / Новини

Подписаха договора с избрания изпълнител за рехабилитация на жп линията Пловдив-Бургас

8 февруари 2011 A+AA-
Подписаха договора с избрания изпълнител за рехабилитация на жп линията Пловдив-Бургас

На официална церемония днес, в присъствието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и посланика на Италия Стефано Бенацо, беше подписан договорът с избрания изпълнител за рехабилитацията на железопътната линия Пловдив - Бургас.

Удовлетворен съм, че днес подписваме този толкова важен договор за железопътния транспорт и че успяхме да спестим 110 млн. лв. на българския и европейския данъкоплатец, заяви Александър Цветков. Той припомни, че заради прекалено високите оферти се стигна до прекратяването на първия търг за избор на изпълнител по проекта.

След повторната процедура бе избран консорциумът „Джи Си Еф - СК 13 - Трейс рейлинфра", който предложи да изгради трасето за 316 968 850,42 лв. (без ДДС). По този начин на практика бяха спестени 110 млн. лв., което е разликата между най-ниската оферта от първия търг и предложението на фирмата, която бе избрана за изпълнител.

Проектът за рехабилитация на железопътната инфраструктура по участъците на линията Пловдив - Бургас е разделен на обособени позиции, за които избраният изпълнител предложи следните цени:

  • Позиция 1 - Рехабилитация на железопътната отсечка Михайлово Калояновец - 29 652 343,58 лв. без ДДС; срок - 18 месеца;
  • Позиция 2 - Рехабилитация на железопътните отсечки Стара Загора - Ямбол и Завой - Зимница - 151 536 000,19 лв. без ДДС; срок - 43 месеца;
  • Позиция 3 - Рехабилитация на железопътната отсечка Церковски - Карнобат - 135 780 506,65 лв. без ДДС. Срок - 38 месеца.

Договорът беше подписан от генералния директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура" Милчо Ламбрев и от управителя на консорциума Едуардо Росси.

Договорът се сключва в изпълнение на проект „Подновяване на участъци от железопътната инфраструктура по железопътната линия Пловдив - Бургас", който се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт". Общият бюджет на проекта е близо 595 млн. лева, като допустимите разходи са в размер 490 млн. лева, а безвъзмездната финансова помощ - 427 млн. лева.

Проектът е одобрен от Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт" и е изпратен за оценка в Европейската комисия на 19 януари 2011 г.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...