Начало / Новини

Министър Александър Цветков ще присъства на подписването на договора за рехабилитацията на жп линията Пловдив-Бургас

7 февруари 2011 A+AA-

Утре, 8 февруари 2011 г., министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ще присъства на официалното подписване на договора с избрания изпълнител за рехабилитацията на железопътната линия Пловдив - Бургас.

Събитието ще започне в 13:00 часа във ВИП залата на Централна гара.

Договорът ще бъде подписан между Национална компания „Железопътна инфраструктура" и консорциум „Джи Ес Еф-СК 13-Трейс рейлинфра", който спечели търга. Сумата, която бе предложена от него за цялото трасе е 316 968 850,42 лв. (без ДДС).

Договорът е част от проект „Подновяване на участъци от железопътната инфраструктура по железопътната линия Пловдив - Бургас", който се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт".

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...