Начало / Новини

Метрополитен стартира поръчка за подготовка на инвестиционен проект за леко метро по трети метродиаметър

15 март 2010 A+AA-

„Метрополитен" ЕАД откри тръжна процедура за избор на изпълнител на проект „Подготовка на инвестиционен проект за трети метродиаметър на метрото в София „Кв. „Княжево" - ЦГЧ - бул. „Ботевградско шосе" за реализация като тип „леко метро".

Основната цел на поръчката е да се избере изпълнител на консултантски услуги за прединвестиционните проучвания и подготовката на проекта във връзка с изграждането на трета линия на метрото в София.

От избрания изпълнител се очаква да изготви:

  1. проучване на пътническите потоци и транспортните натоварвания, свързани с направлението трети метродиаметър, определящи натоварването на линията с пътници;
  2. идеен проект за тип „леко метро" по трасето на третия диаметър на метрото в София;
  3. тръжна документация по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител за изготвяне на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС);
  4. анализ на ползите и разходите от реализацията на инвестиционния проект за третата линия на метрото;
  5. финансов анализ;
  6. тръжна документация по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнители за проектиране и строителство на участъка.

Документация за участие в тръжната процедура може да бъде закупена до 12.00 ч. на 16.04.2010 г. от сградата на „Метрополитен" ЕАД, на адрес гр. София, ул. „Княз Борис І" № 121.

Срокът за подаване на документите за участие в тръжната процедура е до 12.00 часа на 26.04. 2010 година.

Офертите ще бъдат отворени в същия работен ден, 26. 04. 2010 г. в 14.00 часа в сградата на „Метрополитен" ЕАД.

Договорът с избрания изпълнител ще бъде финансиран от Европейския фонд за регионално развитие, чрез приоритетна ос V „Техническа помощ" на Оперативна програма „Транспорт".  

Допълнителна информация за обществената поръчка можете да намерите оттук.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...