Начало / Новини

МИНИСТЪР ПЕТЪР МУТАФЧИЕВ ОТКРИ СЕМИНАР ЗА ОП „ТРАНСПОРТ”

15 септември 2008 A+AA-
Управляващият орган на Оперативна програма „Транспорт" проведе обучителен семинар за представителите на медиите в период 12-14 септември 2008 г.  

Събитието бе открито от министъра на транспорта г-н Петър Мутафчиев. В своето приветствие той подчерта ключовата роля на медиите в изпълнението на изискванията за информация и публичност на Европейската комисия, които са гаранция за прозрачността в процеса на усвояване на средствата от ЕС. 

Програмата на семинара включваше презентиране на основните принципи на кохезионната политика и Структурните и Кохезионния фонд на ЕС, както и задълбочено представяне на Оперативна програма „Транспорт", функциите и задълженията на Управляващия орган, бенефициентите и Комитета за наблюдение, както и системите за финансово управление и контрол.

Журналисти от 20 национални печатни и електронни медии участваха активно в дискусиите по актуални въпроси, свързани с подготовката на пътните и водни проекти, предвидени за финансиране от програмата.

Обучителният семинар за представители на медиите по въпроси свързани с ОП „Транспорт" е съ-финансиран от Европейския фонд за регионално развитие.

Презентациите включени в програмата на семинара може да намерите тук.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...