Начало / Новини

Министър Мутафчиев ще присъства на подписването на договорите за изграждането на две отсечки на софийското метро

26 август 2008 A+AA-
В присъствието на министъра на транспорта Петър Мутафчиев ще бъдат подписани два договора между „Метрополитен" ЕАД и избраните изпълнители за изграждането на двете отсечки от проекта за разширяване на софийското метро, предвиден за финансиране от ОП „Транспорт".

Церемонията ще се състои на 27 август 2008 г., в 11.00 ч, в Конферентната зала на Министерството на транспорта, етаж 5.

На събитието ще присъстват: кметът на Столична община Бойко Борисов, ръководителят на Управляващия орган на ОП „Транспорт" Нели Йорданова, изпълнителният директор на „Метрополитен" ЕАД инж. Стоян Братоев, председателят на Управителния съвет на Доуш Иншаат Ве Тиджарет АД Гьонюл Талу, Бурак Талу - член на Управителния съвет на Доуш Иншаат Ве Тиджарет АД и упълномощеният представител на Обединение „Метро Трейс" и изпълнителен директор на „Трейс Груп Холд" АД Цветан Цонев.

Проектът за разширение на метрото в София - втори метродиаметър „Пътен възел Надежда - Централна ж.п.гара - пл. Св.Неделя - НДК - бул.Черни връх" е предвиден за финансиране от Оперативна програма „Транспорт" с индикативен бюджет от 185, 19 млн. евро. Приблизително 157, 4 млн. евро от общия бюджет е осигурен от Европейския фонд за регионално развитие.

 

 

 

 

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...