Начало / Новини

Проведе се техническа среща на Комитета за наблюдение на ОПТ

13 юни 2008 A+AA-

102_0134.JPGНа 12 юни 2008 г. в Министерството на транспорта, по инициатива на  д-р инж. Меглена Плугчиева - заместник министър-председател, се проведе техническа среща на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Транспорт".

В срещата участваха г-жа Весела Господинова, заместник-министър на транспорта и председател на Комитета за наблюдение, г-жа Нели Йорданова - ръководител на Управляващия орган на ОП „Транспорт", г-жа Марияна Кордова - съветник в МС от екипа на д-р инж. Меглена Плугчиева, и членовете на КН на ОПТ.

В рамките на срещата бяха обсъдени съществуващите проблеми, свързани с успешното усвояване на средствата от ЕС и бяха набелязани конкретни мерки за подобряване на координацията между отделните административни структури и всички заинтересовани страни.

Пред участниците беше представена и системата LOTHAR, която се очаква да бъде използвана като средство за прогнозиране на плащанията до 2015 г. и наблюдението им в контекста на проследяване на правилото N+3(2) съответно на ниво оперативна програма, приоритетна ос или конкретен проект.

 

 

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...