Начало / Новини

Зам.-министър Петър Киров инспектира строителните дейности по жп линията Пловдив – Бургас

15 април 2014 A+AA-
Зам.-министър Петър Киров инспектира строителните дейности по жп линията Пловдив – Бургас

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров инспектира днес строителните дейности по жп линията Пловдив – Бургас.

По време на проверката зам.-министър Петър Киров заяви, че физическото изпълнение на лот 2 „Стара Загора – Зимница“ е на 79%. Положени са 84 км железен път, а стойността на договора за строителство е близо 182 млн. лева.

Изпълнението на лот 3 „Церковски – Бургас“ е достигнало 70% физическо изпълнение и са положени 107 км железен път. Договорът за строителство на този обект възлиза на близо 163 млн. лева.

Изпълнител на проекта за рехабилитацията на жп линията Пловдив – Бургас е ДЗЗД "Джи Си Еф – СК 13 – Трейс Рейлинфра Консорциум". По рано днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов откри първия лот Михайлово – Калояновец от проекта.

Информация за проекта -  http://optransport.bg/page.php?c=32&d=1018

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...