Начало / Новини

Зам.-министър Петър Киров инспектира строителството на обходния път на Враца

8 април 2014 A+AA-

Програмата на изпълнителя предвижда в началото на месец юни да бъде завършено строителството на обходния път на град Враца. Това каза заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров по време на днешната инспекция на обекта.

„Изпълнението на проекта е близо 54%, като предстои започването на асфалтовите работи“, каза Петър Киров. По думите му разчетите показват, че трябва да бъде свършена още много работа, но изпълнителят трябва да положи всички усилия за завършването на обекта в срок, до 31 май 2014 г.

Стойността на проекта е над 17 млн. лв. и включва новостроящото се трасе от близо 7 км като в обхвата му са включени три кръстовища, пътен възел, подлез, както и изграждането на железопътен прелез при пресичането с жп линия Видин – София. „Обектът ще допринесе за изваждане на пътния трафик от града, който нарасна след откриването на моста „Нова Европа“ при Видин – Калафат“, допълни заместник-министър Киров.

Първият етап на обходния път на град Враца е завършен през 1986 г. – 1987 г. и е с дължина 8 км. Благодарение на Оперативна програма „Транспорт“ проектът получи финансиране и през месец юни 2013 г. започна изграждането на втория етап, който е с дължина 6,82 км.

Подробна информация за проекта - http://optransport.bg/page.php?c=35&d=1029

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...