Начало / Новини

Заместник-министър Петър Киров участва в конференцията "Стратегическа инфраструктура България 2014"

27 март 2014 A+AA-

Разплатени са над 2,2 млрд. лв. по Оперативна програма „Транспорт“. Това съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров по време на откриването на конференцията "Стратегическа инфраструктура България 2014". По думите му вече е договорен целият наличен финансов ресурс по програмата, с който се подобрява транспортната инфраструктура на страната.

„Благодарение на доброто сътрудничество между Управляващия орган, бенефициенти и изпълнители, в страната бяха модернизирани 260 км. жп линии, а над 140 км. автомагистрали са въведени в експлоатация“, допълни Петър Киров. Според него повод за оптимизъм за развитието на инфраструктурата дават и възможностите за финансиране през втория програмен период на оперативната програма. „По новата ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ ще бъдат осигурени около 1,9 млрд. евро, като допълнително можем да кандидатстваме за около 350 млн. евро от новия Инструмент за свързаност на Европа“, каза още заместник-министър Киров.

В конференцията участие взеха и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, заместник-министърът на околната среда и водите Атанас Костадинов, заместник-председателят на Камарата на строителите в България Андрей Цеков и др.

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...