Начало / Новини

Министър Данаил Папазов инспектира рехабилитирания жп участък „Михайлово – Калояновец“

20 януари 2014 A+AA-
Министър Данаил Папазов инспектира рехабилитирания жп участък „Михайлово – Калояновец“

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов инспектира днес рехабилитирания железопътен участък Михайлово – Калояновец и бе един от първите, които пътуваха по него с влак със 140 км/ч.

Жп участъкът е част от линията Пловдив – Бургас. Той е с дължина 10,7 км и представлява двойна електрифицирана жп линия, проектирана за скорост 160 км/ч и с обща разгъната дължина около 21 км. Вече има издаден Акт 15 на обекта.

Подробна информация за проекта: http://optransport.bg/page.php?c=32&d=1018

Снимков материал:

22_1.jpg 19_3.jpg 13_4.jpg  5_5.jpg

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...