Начало / Новини

Министър Данаил Папазов откри заседанието на Комитета за наблюдение на ОП „Транспорт“

14 ноември 2013 A+AA-
Министър Данаил Папазов откри заседанието на Комитета за наблюдение на ОП „Транспорт“

Оперативна програма „Транспорт” е програмата с едни от най-добрите финансови показатели. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на Комитета за наблюдение на европейската програма. Събитието се провежда на 14 и 15 ноември. 

„Всичко постигнато до тук се дължи на много работа от страна на Управляващия орган, но и на усилията на всички наши партньори, както в държавния, така и в неправителствения сектор“, каза министър Папазов. По думите му без помощта на инициативата Jaspers и съдействието на Европейската комисия страната ни нямаше да успее да постигне всички поставени цели.

Оперативна програма „Транспорт“ навлиза в своя финален етап на изпълнение. Фактически остават две години до приключването на програмата, които са от изключително значение за успешното й изпълнение. „Бенефициентите трябва да положат всички усилия за успешното приключване на проектите по Оперативна програма „Транспорт“ в заложения срок, като лично ще следя процеса“, подчерта Данаил Папазов. Към началото на месец ноември общо по програмата е предоставена безвъзмездна финансова помощ в размер на над 3,86 млрд. лв. или близо 99% от бюджета на програмата. На бенефициентите са изплатени над 2 млрд. лв., което е 53 % от общия бюджета.

„Паралелно с изпълнението на настоящата програма се подготвяме и за новия програмен период, в който приоритет се дава на екологичния транспорт. Той се свързва най-вече с железопътния и водния транспорт. Във фокуса на политиката ни попада развитието на съвременна интермодалност, която се базира на оптималното им използване. Наличен е дълъг списък от проекти, като основното предизвикателство е да постигнем баланс между нуждите от подобряване на транспортната инфраструктура и наличното финансиране“, каза министър Папазов.


По време на комитета за наблюдение на ОП „Транспорт“ всички бенефициенти ще представят напредъка в работата по проектите, които изпълняват. Заседанието се ръководи от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Петър Киров и в него участват и представители на местната и изпълнителната власт, неправителствения сектор, синдикални организации, експерти от Европейската комисия и други.  

29_3.jpg 9_5.jpg 16_4.jpg

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...