Начало / Новини

Министър Данаил Папазов инспектира строителството на жп линията Пловдив - Бургас

27 август 2013 A+AA-
Министър Данаил Папазов инспектира строителството на жп линията Пловдив - Бургас

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов инспектира днес строителните дейности на лот 2 (Стара Загора – Зимница) от жп проекта Пловдив – Бургас. Той се изпълнява по Оперативна програма „Транспорт“, а стойността на договора за строителство на отсечката е над 151 млн. лв. без ДДС.

По време на проверката, министър Папазов наблюдава полагането на нов железен път и на стрелки в района на гара Нова Загора. Строителят на обекта докладва, че общото изпълнение на проекта надхвърля 50%. Данаил Папазов подчерта, че строителството се движи с добри темпове и няма да бъдат допускани никакви компромиси в качеството и сроковете.

Проектът „Рехабилитация на железопътни участъци от железопътната линия Пловдив-Бургас” е разделен на три участъка, като изпълнител по тях е ДЗЗД „Джи Си Еф - СК 13 - Трейс Рейлинфра Консорциум“. Позиция 2 е с обща дължина 90 км и обхваща трасето от Стара Загора до Зимница. В лота е включена рехабилитация на жп отсечките Стара Загора – Завой и Завой – Зимница. Очаква се строителството по него да приключи в средата на 2014 г.

Снимков материал

16_3.jpg P8278041.jpg 12_4.jpg

 

 

 

Подробна информация за проекта:http://optransport.bg/page.php?c=32&d=1018

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...