Начало / Новини

Данаил Папазов: Създаването на модерна жeлезопътна мрежа, която да развие икономическия потенциал на страната, е наша главна задача

27 август 2013 A+AA-
Данаил Папазов: Създаването на модерна жeлезопътна мрежа, която да развие икономическия потенциал на страната, е наша главна задача

„Създаването на модерна жeлезопътна мрежа, която да развие икономическия потенциал на страната, е наша главна задача“, каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на първата копка на модернизацията на ж.п. участъка Харманли – Свилнград. Това е фаза на проект „Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив-Свиленград по коридори IV и IX, фаза 2: участък Първомай-Свиленград”.

Министър Папазов заяви, че вече активно се работи за подготовката на редица железопътни проекти, които могат да бъдат финансирни след 2014 година. За тази цел са необходими около 35 млн. евро, които са осигурени чрез презпределение на финансовия ресурс в оперативната програма.

„Реконструкцията на железопътното трасе ще възроди региона, чрез строителството на прилежаща инфрструктура“, каза още Данаил Папазов. По думите му, успешното реализиране на проекти като този, ще помогне на страната ни при кандидатстването за купуване на нови влакове през следващия програмен период. По този начин ще започне модернизацията на подвижния състав на железницата, каза министърът.

Проект „Реконструкция и електрификация на железопътната отсечка Харманли – Свиленград“ е на стойност 146 786 821,75 лева с ДДС. Изпълнител е Сдружение „Железопътна инфраструктура 2011”. Срокът за приключване на строителните дейности е 14 август 2014 г.

Министър Папазов продължава проверката на ж.п. обекти в страната. Предстои да посети Нова Загора, където той ще инспектира полагане на стрелки в района на железопътната гара.

Снимков материал

13_2.jpg 2013_08_27_10_11_51.jpg 

 

 

Подробна информация за проекта:http://optransport.bg/page.php?c=32&d=1054

YouTube icon Instagram icon google plus icon

Новини

НОВА ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦА НА ОПТТИ +

13 март 2019

Нова интернет страница на ОПТТИ https://www.eufunds.bg/bg/optti

От началото на 2019 г. актуалната информация за Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" (ОПТТИ) се публикува в под-сайт Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" на Единния информационен портал на европейските структурни и инвестиционни фондове www.eufunds.bg.

В следващия програмен период с европейско финансиране метрото ще свърже центъра с кварталите Левски и Слатина +

19 декември 2018

Днес беше проведена инспекция на две от бъдещите метростанции от Етап I на Линия 3 на метрото в София – метростанция „Бул. „България“ и метростанция „Красно село“, и участъка между тях. Това е първият участък от Етап...

Лот 3.3. на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански беше открит предсрочно +

17 декември 2018

Днес официално бе открит Лот 3.3 на АМ „Струма“ между Кресна и Сандански. Участъкът е с обща дължина 23,6 км и е част от проект „Автомагистрала „Струма” – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“ С...